Ultrazvuk abdomena, ultrazvuk stomaka

Cena ultrazvuka abdomena: 2.500 din.

Zakažite ultrazvuk abdomena u našoj ordinaciji putem:
Telefona: 063320820
Svakog dana osim nedelje od 9h do 20h.

Ili pošaljite email: [email protected]
Kada god Vam odgovara.

Naša kardiološka ordinacija, Sveti Kuzman i Damjan, se nalazi na adresi:
Gornjogradska 7i, Zemun.

Šta je ultrazvuk abdomena?

Ultrazvuk abdomena je metod snimanja stomaka kojim se dobijaju korisni podaci o stanju unutrašnjih organa, a pomoću ultrazvučnih talasa.

Ultrazvučni aparat omogućava detaljan prikaz organa tako što se koristi priroda ultrazvučnih talasa visokih frekvencija, koji se odbijaju od organa i tkiva u stomaku i tako kreiraju njihovu sliku na ekranu.

Kako se snima u realnom vremenu, prilikom pregleda se vide i pokreti unutrašnjih organa koji mogu dodatno pomoći prilikom dijagnostifikovanja oštećenja ili oboljenja organa.

Organi koji se na ovaj način pregledaju su: jetra, žučna kesa, žučni kanali, slezina, pankreas, trbušna šupljina, limfne žlezde, krvni sudovi abdomena, mokraćna bešika i mokraćni kanali, prostata, bubrezi i nadbubrežna žlezda.

Ultrazvuk stomaka - abdomena

Kako se vrši ultrazvučni pregled abdomena?

Ovaj pregled se obavlja bez prethodne pripreme pacijenta.

Tokom ultrazvučnog pregleda abdomena pacijent legne na leđa i po potrebi se okreće na levi ili desni bok, dok lekar sondom prelazi preko kože na kojoj je nanet gel. Pregled traje veoma kratko, i već za 20ak minuta možete izaći iz ordinacije sa izveštajem lekara specijaliste.

Da li postoje rizici po zdravlje pacijenta kod ultrazvučnog pregleda stomaka?

Ovaj pregled je potpuno bezopasan, bezbolan i neškodljiv.
Možete ga raditi više puta bez ikakvih rizika po svoje zdravlje, ali će vreme sledećeg pregleda odrediti lekar na osnovu nalaza.