Kardiolog Beograd 🩺

Tražite dobrog kardiologa u Beogradu?
Pozovite doktora Slobodana Gajića, specijalistu interne medicine i kardiologa, bilo da Vam je potreban savet ili da želite da zakažete pregled:
📱Telefon: 063320820

Kardiolog dr Gajić će vas primiti u specijalističkoj kardiološkoj ordinaciji Sveti Kuzman i Damjan koja se nalazi na adresi Gornjogradska 7i, Beograd, Zemun.

Mr sci. med. dr Slobodan Gajić je specijalista interne medicine i kardiolog koji je karijeru izgradio na Klinici za kardiologiju VMA, a sada već 13 godina radi u svojoj privatnoj praksi u Zemunu.

Kardiolog u Beogradu

Kardiolog Beograd
Klikom na sliku možete videti putanju do nas na Google maps.

Ako želite možete poslati kontaktirati kardiologa na email: sgajic126@gmail.com

Cene kardiološkog pregleda, sa i bez ultrazvuka srca i EKG-a:
🏷️ Komplet (pregled kardiologa, EKG i ultrazvuk): 8.000 din.
🏷️ Pregled kardiologa i EKG: 4.000 din.
🏷️ Samo pregled: 3.000 din.

Kardiolog se posećuje kada se pojave problemi kao što su povišen ili snižen krvni pritisak, ako pacijent počne brzo da se zamara, ako mu trne ruka, oseti da ga steže ili boli u grudima ili ako ima lupanje srca.

Rizik od kardiovaskularnih bolesti se može smanjiti i kontrolisati prevencijom za šta je potrebno njihovo što ranije otkrivanje da bi se mogli umanjiti ili eliminisati faktori rizika.

Kardiolog pregled započinje razgovorom u kom mu ispričate koje tegobe osećate, da bi imao jasniju sliku koje potencijalne probleme možete imati i na šta da se fokusira.
Razgovor sa kardiologom

Pregled kardiologa može obuhvatati pregled EKG uređajem, ultrazvuk srca, test opterećenja srca, holter EKG-a 24h i holter pritiska 24h, koji spadaju u neinvanzivne metode i pacijenti se tokom njihove primene ne osećaju nelagodno.

EKG ili elektrokardiogram je zapis koji proizvodi EKG uređaj dok beleži električnu aktivnost Vašeg srca.
Tokom pregleda mirno ležite na krevetu, kardiolog postavi elektrode na Vaš grudni koš, kao i na zglobove ruku i nogu.

Ultrazvuk srca bezbolna dijagnostička metoda kojom se vrši pregled srca i velikih srčanih krvnih sudova.
Obavlja se ultrazvučnim aparatom pomoću kog se dobija precizan uvid u zdravstveno stanje srca i njegovih krvnih sudova.

Test opterećenja srca je metoda kojom se utvrđuje na koji način fizički napor utiče na rad Vašeg srca.
Lekar će vas izložiti fizičkom naporu i za to vreme će pratiti rad Vašeg srca preko EKG uređaja, kao i kretanje krvnog pritiska pod različitim opterećenjem.

Po potrebi kardiolog može preporučiti da Vam postavi holter monitoring EKG-a, koji prati rad Vašeg srca 24h ili 48h.
Nošenje holtera ne utiče na Vaš svakodnevni život jer sve obaveze možete obavljati i dok ga nosite.
Kada prođe period koji je lekar propisao, dolazite u ordinaciju gde lekar sa uređaja preuzima prikupljene podatke i analizira ih kako bi ustanovio eventualne nepravilnosti u radu srca.

Holter krvnog pritiska je postupak za kontrolu kretanja krvnog pritiska tokom 24h.
Za razliku od jednokratnog merenja krvnog pritiska, holter beleži oscilacije krvnog pritiska tokom svih aktivnosti koje imate u toku celog dana, kao i noću dok spavate.

Sve češće mlađe osobe imaju problema sa kardiovaskularnim bolestima i to već u dvadesetim i tridesetim godinama života, zbog čega su prevencija u vidu redovnih pregleda i kontrola, kao i rano otkrivanje eventualnih problema jako važne za kvalitet života svakog od nas.