Trudnoća

br. pregleda: 264

Poštovani,

Zanima me vaše mišljenje, koliki bi bio rizik i da li smem da ostanem u drugom stanju?sa poslednje kontrole dobila sam ovakav nalaz
objektivan nalaz:
Askultatorno, na plućima normalan disajni šum, bez vizinga.
Srčana radnja ritmična,tonovi jasni, sistolni šum 3/6 nad PA i na vrhu, TA=110/65 mmHg.
Ekg: sinusni ritam, fr 51/min, intermedijalna osovina, QRS komplels sa ST segmentom u izoelektričnoj liniji i descedentnom ST depresijom sa negativnim T na inferolaterlanom zidu. Skraćen PQ..
Abdomen mek i neosetljiv na palpaciju, jetra i slezina nisu uvećane.
CVP uredan, HJR negativan, nema otoka, pulsevi dobro punjeni.
Eho nalaz: Globalana sistolna funkcija uredna , EF >55 % EDD 5,5. Dijastolna funkcija uredna. MR 2+. Nema PHT. SPDK 35 mm Hg.

Pijem terapiju
Dilatrend 2×18,75 mg
Valsacor 40mg ujutru i uveče
Spironolacton 25mg ujutru

I da navedem da mi je rađena ablacija 2017 godine tada mi je frakcija bila 25%

Zanima me da li bi smela da ostanem u drugom stanju i kakav bi bio vaš savet ? Da li bi smela da pijem lekove u trudnoći?
Hvala unapred.

Odgovorio na pitanje
  1. Povisen je rizik za trudnicu.U trudnoci ne smete uzimajte lekove koje sada uzimate.Smete Methyldopa I Verapamil
Odgovorio na pitanje