Bavljenje sportom nakon korone sa visokim pritiskom i pulsom

br. pregleda: 6.92K

Poštovani,

Imam 24 godine, 17. januara sam dobio Koronu (imao sam i upalu pluća), 8. februara sam poslednji put bio kod lekara kada je rekao da je sada sve u redu i dao mi vitamisku terapiju za naredna dva meseca i naglasio da se ne bavim sportom naredna 2 meseca. Poslednjih dana sam pratio pritisak i imam povišen pritisak od 135 – 165 sa 80 – 100. Napomenuo bih da sam i pre Korone imao povišen pritisak, oko 140 – 150 sa 90.
Takođe sam primetio i da mi je povišen puls, ide i do 110 nekada. Pre 2 godine sam išao rekreativno na plivanje, kada je Korona počela prestao sam sa plivanjem ali sam trenirao kod kuće zgibove i sklekove.
Sada bih voleo da se vratim na plivanje i da treniram opet. Zanima me da li smem da se bavim sportom, idem u teretanu i ostalo… i voleo bih da se konsultujem sa Vama. Šta predlažete da uradim od pregleda i analiza i kada bih mogao da dođem kod Vas, ukoliko je potrebno, pre nego što se vratim na treniranje ?

Pozdrav.

Dr Slobodan Gajić Odgovorio na pitanje 30. 03. 2021.

Treba da uradite kardioloski pregled sa EKG ultrazvuk srca i test opterecenja pa da se proceni kako da se vratite sportu

Dr Slobodan Gajić Odgovorio na pitanje 30. 03. 2021.
Kliknite ovde da se vratite na odgvor