Analiza krve slike

br. pregleda: 430

crp 0.0 (normala 0.0 – 5.0)
leukociti 9.3 (normala 3.90 – 10.00) 10^9/L
neutrofili 50.00 (normala 40.00 – 70.00) %
limfociti 35.5 (normala 20.00 – 50.00) %
monociti 6.3 (normala 1.00 – 10.00) %
EOZINOFILI 7.4 (normala 0.10 – 6.00) %
bazofili 0.8 (normala 0.20 – 2.00) %
neutrofili 4.6 (normala 1.60 – 7.00) 10^9/L
limfociti 3.3 (normala 0.80 – 5.00) 10^9/L
monociti 0.6 (normala 0.10 – 1.00) 10^9/L
EOZINOFILI 0.7 (normala 0.1 – 0.6) 10^9/L
bazofili 0.10 (normala 0.00 – 0.20) 10^9/L

eritrociti 5.44 (normala 3.70 – 5.90) 10^12/L
hemoglobin 166 (normala 110 – 180) g/L
hematokrit 0.493 (normala 0.350 – 0.540) L/L
MCV 90.5 (normala 81.0 – 99.00) fL
MCH 30.5 (normala 26 – 32.0) Pg
MCHC 337 (normala 310.0 – 350.0) g/L
RDW 12.3 (normala 11.5 – 16.5) %

Trombociti 255 (normala 140 – 450) 10^9/L
MPV 9.8 (normala 7.80 – 12.00) fL

Poviseni su mi Eozinofili, doktorka mi je rekla da je to neka alergija. Ja nisam alergican ni na sta i ne osecam nikakve tegobe. Na internetu sam procitao da eozinofili mogu da budu poviseni i kada ima neka maligna bolest npr. Leukemija, molim vas, recite mi, da li treba da uradim jos neke testove ili nije nista opasno, s obzirom da su mi svi rezultati dobri osim ovoga, a koliko vidim, vrlo malo je poviseno.

Odgovorio na pitanje

Povisen I eozinofili su kod alerije glivicnih oboljenja I parazita.Treba da uradite IGE. Da bi ste iskljucili alergiske reakcija.

Odgovorio na pitanje